Honung

Honung är en tidlös naturprodukt har älskas av alla. Den är en sötsak för barnen, en uppiggande natur medicin, och ett smakrikt tillbehör till frukost eller till  desserter. Om du söker variation , tradition och en oförfalskad, gyllene smaksensation, finns det inget som slår honung. Honung är en produkt som produceras av bin. Ingenting får tillföras honungen eller tas bort för att den ska få kallas honung. Det finns mängder av olika sorters honung. Honung finns både i fast och flytande form och smak, konsistens, färg och arom beror på var bina har hämtat nektaren.

Vår honung är en rå ekologisk honung med smak från medelhavet och produceras lokalt på landet utan närhet till mijöföroreningar och avgaser. Bio Bee honung har olika aromatiska "dragväxten" som ger varje sorthonung sin unika smak och arom såsom blomster, skog, acasia etc etc.  Andra växter som också kan förekomma som drag i mindre omfattning är bland andra björnbär, vildjordgubbe och oregano.

Obehandlad honung

Försök alltid köpa honung som är obehandlad och rå. Gärna från biodlare som ej behandlar sin honung och som tar hand om bina på deras villkor. Lika viktigt är det att biprodukter kommer från biodlare som har respekt för miljön, respekt för bikupan och binas språk. Det är dags att vakna och ta hand om våra bin! Bio Bee använder den senaste tekniken inom biodling med respekt för familjetraditionen från deras förfäder. Utvinningen görs med hjälp av de senaste generationens mekaniska processer för att extrahera honung från kammaren direkt till tappning. Kall extraktion direkt från bikupan som behåller alla vitaminer och mineraler i honungen.

Medelhavets biodlare är mycket aktiva och utnyttjar de skiftande väderförhållandena för att skapa bästa möjliga slutprodukt. Biodlare flyttar vanligen sina kupor från kusten till inlandet när våren övergår till sommar. Gröna berg och djupa dalar. Flikiga kuster och klart, salt vatten. Antika lämningar och dramatisk nutidshistoria skapar en honung med fantastisk arom och smak

Fakta

Intressant fakta: för att producera ett kilo honung flyger ett bisamhälle tilsammans tre varv runt jorden.

Ursprung: Kroatien

Smak: dominant söt med litet inslag av syra och sälta

Användning: ät gärna som den är eller upplöst i kalla eller varma drycker, i matlagning, kosmetika, kosttillskott.

Produktionstid: från början av våren till slutet av hösten.

Allergener: inga.

Gluten: ingen.

Uppvärmning: högst till 45ºC.

Förvaring: i rumstemperatur svalt och torrt.

Bäst före datum: två år frän öppnad flaska.

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter

Handla